Buhtle s pekmezom



Sastojci: vrećica suhog kvasca, 40 dag brašna, 2 žumanjka, jaje, šećer, sol, limunova korica, 1,5 dl mlijeka, 20 dag pekmeza od šljiva, 10 dag maslaca, šećer za posipanje

Priprema: Kvasac izmiješajte s pola žličice šećera, žlicom brašna i mlakom vodom. Stavite na toplo da se diže. Preostalo brašno izmiješajte s rastopljenim maslacem, dodajte šećer, žumanjke, jaje, sol, limunovu koricu, kvasac i s toplim mlijekom umijesite tijesto. Tucite tijesto dok se ne počne odvajati od posude. Ostavite da se diže sat, a onda ga na pobrašnjenoj dascirazvaljajte i izrežite na pravokutnike 8 x 6 cm. Na svaki stavite žličicu pekmeza i savijte. Stranice premažite maslacem. Neka se dižu još pola sata. Pecite 35 – 40 minuta na 200*C.

Statistika