Biskvitno
tijesto:
Prvi
biskvit: 5 jaja, 5 žlica šećera, 3 žlice brašna, 8 dag mljevenih
oraha, 1/2 praška za pecivo
Drugi
biskvit: 5 bjelanaca, 5 žlica šećera, 3 žlice brašna, 10 dag
grožđica, 8 dag sjeckanih oraha, 1/2 praška za pecivo
Nadjev:
5 dl mlijeka, 5 žumanjaca, 6 žlica gustina, 15 dag šećera, 15 dag
margarina
Priprema
prvog biskvita: Žumanjca i šećer pjenasto ismješati. Bjelanca
izraditi u čvrsti snijeg. Stalnim mješanjem u žumanjca
naizmjenično dodavati brašno, snijeg od bjelanaca, mlijevene orahe
i prašak za pecivo. Izliti u oblik. Peći 15-20 minuta na
temperaturi od 200*C.
Priprema
drugog biskvita: Drugi biskvit pripraviti i peći na isti način kao
i prvi. Jedina je razlika što umjesto mljevenih oraha treba
umiješati sjeckane orahe i grožđice.
Nadjev:
Mlijeko prokuhati. Smanjiti temperaturu i, stalnim miješanjem,
dodavati prethodno umućena žumanjca, gustin i šećer. Kad se
smijesa zgusne i sjedini, skloniti s vatre i ohladiti. U ohlađeno
dodati dobro izrađeni margarin. Nadjev podijeliti u dva dijela.
Redosljed
izrade:
1. Prvi biskvit namazati nadjevom.
2.
Preklopiti drugim biskvitom.
3.
Namazati nadjevom.
4.
Izrezati u prutiće ili kockice.
Neposredno
prije uporabe brašno je potrebno prosijati. Umjesto brašna, u neke
nadjeve je bolje umiješati gustin.