Biskvit:
6 jaja, 6 žlica šećera, 2 žlice brašna, 1/2 vrećice praška za
pecivo, 6 žlica mljevenih oraha
Nadjev
od oraha: 22 dag mljevenih oraha, 20 dag šećera, 1 kavena šalica
vrućeg mlijeka, 2 žlice ruma
Nadjev
od jaja: 3 jaja, 6 žlica šećera, 3 vanilin - šećera, 4 žlice
brašna, 5 dl mlijeka, 25 dag maslaca
Ukras:
5 dl slatkog vrhnja
Priprema
biskvita: Žumanca i šećer dobro izmješati. Pomiješati brašno s
praškom za pecivo. U žumanca naizmjenično dodavati snijeg od
bjelanjaca, mljevene orahe i brašno. Smjesu uliti u lim obloženim
masnim papirom i pečemo oko 20 minuta na temperaturi od 180*C. Kad je
biskvit pečen, pažljivo ga staviti na vlažni kuhinjski ubrus,
odstraniti masni papir i, pomažući se kuhinjskim ubrusom saviti u
roku.
Priprema
nadjeva od oraha: Izmiješati mljevene orahe i šećer. Preliti ih
vrućim mlijekom i rumom. Pomiješati.
Priprema
nadjeva od jaja: Dobro izmiješati jaja sa šećerom, vanilin-šećerom
i brašnom. Dobivenu smijesu umiješati u vruće mlijeko. Kuhati na
pari. Kad se nadjev zgusne, skloniti s pare i ohladiti. U ohlađeno
dodati dobro izrađen maslac. Sjediniti.
Redosljed
izrade:
1. Ohlađeni biskvit premazati nadjevom od oraha.
2.
Saviti u rolat.
3.
Izrezati ga na 21 komad.
4.
Na podlogu za torte složiti 7 komada izrađenog rolata, jedan u
sredini, a šest komada uokolo, u obliku cvijeta.
5.
Premazati nadjevom od jaja.
6.
Na tome ponovno slagati komade rolata, na isti način, u tri kata.
7.
Cijelu tortu premazati i ukrasiti tečenim slatkim vrhnjem.