Margalitela

Biskvit: 6 jaja, 6 žlica šećera, 2 žlice brašna, 1/2 vrećice praška za pecivo, 6 žlica mljevenih oraha

Nadjev od oraha: 22 dag mljevenih oraha, 20 dag šećera, 1 kavena šalica vrućeg mlijeka, 2 žlice ruma

Nadjev od jaja: 3 jaja, 6 žlica šećera, 3 vanilin - šećera, 4 žlice brašna, 5 dl mlijeka, 25 dag maslaca

Ukras: 5 dl slatkog vrhnja

Priprema biskvita: Žumanca i šećer dobro izmješati. Pomiješati brašno s praškom za pecivo. U žumanca naizmjenično dodavati snijeg od bjelanjaca, mljevene orahe i brašno. Smjesu uliti u lim obloženim masnim papirom i pečemo oko 20 minuta na temperaturi od 180*C. Kad je biskvit pečen, pažljivo ga staviti na vlažni kuhinjski ubrus, odstraniti masni papir i, pomažući se kuhinjskim ubrusom saviti u roku.

Priprema nadjeva od oraha: Izmiješati mljevene orahe i šećer. Preliti ih vrućim mlijekom i rumom. Pomiješati.

Priprema nadjeva od jaja: Dobro izmiješati jaja sa šećerom, vanilin-šećerom i brašnom. Dobivenu smijesu umiješati u vruće mlijeko. Kuhati na pari. Kad se nadjev zgusne, skloniti s pare i ohladiti. U ohlađeno dodati dobro izrađen maslac. Sjediniti.

Redosljed izrade:
1. Ohlađeni biskvit premazati nadjevom od oraha.
2. Saviti u rolat.
3. Izrezati ga na 21 komad.
4. Na podlogu za torte složiti 7 komada izrađenog rolata, jedan u sredini, a šest komada uokolo, u obliku cvijeta.
5. Premazati nadjevom od jaja.
6. Na tome ponovno slagati komade rolata, na isti način, u tri kata.
7. Cijelu tortu premazati i ukrasiti tečenim slatkim vrhnjem.

Statistika