Božićna torta



Biskvit: 10 žumanaca + 10 bjelanaca, 16 dag brašna, 16 dag šećera, 15 dag oraha, 10 dag maslaca

Krema: 40 dag kestena izrađenog sa šećerom, 30 dag oraha, 1,5 dl mlijeka, 15 dag šećera

Za marcipan masu: 40 dag očišćenih badema, 40 dag šećera

Priprema torte: Posebno istucite bjelanca, a posebno žumanca sa šećerom, zatim sve to spojite i zamiješajte s ostalim sastojcima. Biskvitnu smjesu ulijte u namašćen i pobrašnjen kalup za tortu i pecite na 180 stupnjeva 55 minuta. Ispečeni biskvit razrežite na tri jednaka dijela pa ravnomjerno nanesite između biskvita. Za kremu šećer i mlijeko skuhajte, zamiješajte orahe pa ohladite i dodajte kesten. Sve dobro izmiješajte. Odjenite tortu u gotov marcipan i prigodno ukrasite božićnim motivima.

Statistika