Žele od jagoda

Sastojci: 430 ml pjenušca rose, 50 g sitnog šećera kristal, 2 žlice obične želatine namočene u 2 žlice vode da omekša, žlica svježe iscijeđenog soka limuna ili limete, 680 g jagoda

Priprema: Zagrijte polovicu količine vina i šećer. Nakon što se šećer rastopi, maknite sa štednjaka.
Umiješajte razmočenu želatinu dok se potpuno ne otopi. Dodajte preostalo vino, sok limete i pustite da se ohladi. Prepolovljene jagode složite u četiri kalupa zapremine oko 250 ml. Oko 150 ml smjese sa želatinom odvojite i ostatak ulijte u kalupe. Pokrijte plastičnom prianjajućom folijom, dobro nategnite i na svaki stavite tanjur. Hladite sat vremena. Preostalu smjesu sa želatinom zagrijte i prelijte preko želea. Pokrijte folijom i tijekom noći držite u hladnjaku. Kalupe stavite u vruću vodu i preokrenite na tanjure. Odmah poslužite.

Related Posts:

Statistika