Kesten kocke



Tijesto: 4 jaja, 10 dag šećera, 1 vanilin šećer, 4 žlice vode, 1/2 praška za pecivo, 20 dag brašna

Krema: 50 dag protisnutog kestena, 15 dag šećera u prahu, 15 dag margarina, 2 dl tučenog slatkog vrhnja, 1 vanilin šećer, 3 žlice ruma

Premaz: 5 dl slatkog vrhnja, 4 žlice šećera u prahu, 2 kremfiksa

Priprema tijesta: Bjelanjke istući u čvrst snijeg, dodati šećer, vanilin šećer i vodu. Postupno dodavati jedan po jedan žumanjak i na kraju brašno pomješano s praškom za pecivo. Ohlađeno tijesto natopiti rumom i premazati pripremljenom kremom.

Priprema kreme: Pjenasto izraditi margarin, šećer, vanilin šećer, rum i protisnuti kesten. U kremu lagano umješati tučeno slatko vrhnje.

Priprema premaza: Ulupati slatko vrhnje sa šećerom u prahu i kremfiksom u čvrst šlag i premazati kolač.

Statistika