Husarski uštipci



Tijesto: 1 štapić vanilije, 20 dag maslaca, 10 dag šećera, 2 žumanjka, malo soli, 30 dag oštrog brašna, 10 dag mljevenih lješnaka, pola šalice šećera u prahu, 15 dag marmelade od ribizla

Priprema tijesta: Prerežite po dužini štapić vanilije i istružite srž. Zamjesite tijesto od maslaca, šećera, žumanjka, srži vanilije, soli i brašna, a na kraju dodajte lješnjake. Tijesto zamotajte u foliju i stavite 2 sata u hladionik. Oblikujte tijesto u dugačku kobasicu, narežite je na jednako debele ploškice. Od svake ploškice oblikujte kuglu, u sredini utisnite udubinu drškom kuhače. Lim namažite i pobrašnite, pa poslažite uštipke. Pecite na 200*C od 15 do 20 minuta. Ohlađene uštipke posipajte šećerom u prahu. Zagrijte marmeladu da malo provrije i punite udubine uštipaka. Neka se marmelada suši 1 - 2 dana, a potom služite uštipke u kuriju.

Statistika