Voćna krema



Sastojci: 300 g miješanoga mekog voća poput malina, kupina, borovnica ili ribiza, 55 g šećera u prahu, 150 ml vrhnja za šlag, naribana korica ½ naranče, 150 g biojogurta s manje masti

Priprema: Odvojite oko 55 g voća za ukras. Ostatak miješanog voća pomiješajte s dvije žlice vode, stavite na umjerenu vatru i netom prije no što će zakuhati, smanjite vatru i nastavite lagano kuhati pet minuta ili dok voće ne omekša i malo pusti sok. Umiješajte šećer. Maknite posudu s vatre i stavite da se voće malo ohladi. U multipraktiku izmiksajte u pire. Protisnite kroz cjedilo da uklonite sjemenke. Ostavite da se posve ohladi. Vrhnju dodajte narančinu koricu i istucite u gust, ali meki šlag. Dodajte jogurt, izmiješajte s tučenim vrhnjem i dodajte voćni pire. Poslužite u zdjelicama ili čašama, ali ohladite prije posluživanja. Ukrasite voćem koje ste sačuvali.

Related Posts:

Statistika