Grčki kruh sa sirom

Sastojci: 450 g feta sira, 350 g oštrog brašna, 1 prašak za pecivo, 2 jaja, 250 g milerama, 1 dl maslinova ulja

Priprema: U zdjelu prosijte brašno, dodajte prašak za pecivo i sve skupa izmiješajte. U posebnoj zdjeli umutite jaja, dodajte mileram i ulje te sve dobro izmiješajte pjenjačom. Zatim u smjesu s jajima dodajte jedan dio feta sira koji ste nakidali na manje komadiće, promiješajte, te dodajte u zdjelu s brašnom. Sve skupa izmiješajte mikserom u jednoličnu masu. Zatim u zdjelu natrgajte ostatak sira i sve skupa još jednom izmiješajte te dobivenu smjesu premjestite u kalup za tortu koji ste obložili masnim papirom i namazali maslinovim uljem. Kruh pecite oko 1 sat na 180 – 200 stupnjeva.

Statistika