Sastojci: Manja žuta slatka dinja, manja zelena dinja, 200 g nasjeckanih jagoda, kruška (izrezati na komadiće veličine 2,5 cm), ¼ krastavca (izrezati na kockice veličine cm), karambola (izrezati na tanke ploške), 6 žlica aromatičnog pića na bazi džina, 2 žlice svježe kosanih listića metvice
Priprema: Dinje vodoravno prerežite popola i izdubite sjemenke iz sredine. Izdubite meso dinja nožićem za izrezivanje kuglica pa kuglice stavite u zdjelu. Izdubljenje polovice sačuvajte. Kuglicama dinja dodajte jagode, kruške i krastavac. Nekoliko ploški karambole ostavite za ukras, ostatak isjeckajte i dodajte u zdjelu s voćem. Poškropite voće pićem, dodajte metvicu i lagano izmiješajte. Zdjelu prekrijte folijom i odložite u hladnjak na 20 minuta. Žlicom izdubite ostatke mesa u sačuvanim polovicama dinje kako bi im unutrašnjost bila što glađa. Polovice dinja napunite voćnom salatom i ukrasite ploškama karambole.