Kolač s rabarbarom



Tijesto: ½ žlice limunove korice, 3 jaja, 125 g maslaca, 125 g šećera, 50 g škrobnog brašna, 150 g brašna, žličica praška za pecivo, ½ žličice cimeta, prstohvat mljevenih klinčića;
Nadjev: 560 g rabarbare, 120 g šećera, žlica limunova soka, 50 g meda, 3 žlice pekmeza od marelica, 20 g prženih listića badema

Priprema: Naribajte limunovu koru i iscijedite sok. Odvojite od dvaju jaja žumanjke i bjelanjke pa bjelanjke sačuvajte za nadjev. Izmiješajte jaje, dva žumanjka i ostale sastojke za tijesto. Ogulite i operite rabarbaru, narežite na komade duge tri cm, odvojite 60 g i stavite na tijesto. Pecite 40 minuta na 200*C. Ostatak rabarbare skuhajte s malo vode i 20 g šećera. Istucite bjelanjke s limunovim sokom. Dodajte šećer i med. Vrećicom napravite ukrase na torti. Pecite 15 minuta. Premažite rub pekmezom od marelica. Ukrasite tortu komadima rabarbare i bademima.

Related Posts:

Statistika