
Sastojci: 800 g jagoda, 4 žlice soka od trešanja, 2 žlice šećera u prahu, žlica limunova soka;
Krema od pistacija: 50 g pistacija, 40 g bijele čokolade, žlica limunova soka, pola žlice šećera u prahu, 2 žlice masnog vrhnja, metvica za ukrašavanje
Priprema: Operite i očistite jagode za salatu pa ih, ovisno o veličini, razrežite na polovice ili četvrtine. Stavite u veliku posudu. Dodajte jagodama sok od trešanja, liker od trešanja, šećer u prahu i limunov sok pa sve lagano izmiješajte. Poklopljene jagode ostavite 30 minuta da se upije sok. Za kremu od pistacija nožem nasjeckajte pistacije i bijelu čokoladu ili usitnite u sjekaču. Dodajte im limunov sok, pola žlice šećera u prahu i vrhnje. Dobro izmiješajte. Razdijelite jagode u posudice pa im dodajte kremu od pistacija. Ukrasite metvicom i poslužite.