Sastojci: 600 ml mlijeka, trakica limunove kore, 150 g riže arborio, 100 g pinjola, 100 g oguljenih badema, 3 jaja, 85 g šećera, naribana korica limuna, žlica ruma, šećer u prahu, jagode i maline
Priprema: U posudi zagrijte mlijeko s trakicom limunove kore dok ne zavrije. Umiješajte rižu i uz miješanje kuhajte 40 minuta. Pustite da se ohladi. Pinjole i oguljene nasjeckane bademe pecite u pećnici deset minuta. U smjesu riže umutite žumanjke, naribanu limunovu koricu, rum te bademe i pinjole. Pećnicu zagrijte na 180*C. U drugoj posudi istucite bjelanjke u čvrsti snijeg. Dodajte ga u rižinu smjesu. Nauljite kalup za torte i smjesu premjestite u njega. Pecite 40 minuta u pećnici. Kolač je gotov kad na vilici zabodenoj u sredini ne ostane tragova kolača. Ostavite ga da se ohladi u kalupu, zatim ga omotajte folijom (s kalupom) te ostavite da se hladi tijekom noći. Poslužite uz voćnu salatu od jagoda i malina.