Savijača od višanja s umakom od vanilije



Priprema: 350 g ocijeđenih višanja pomiješajte sa 250 g nadjeva od višanja Podravka, žličicom cimeta u prahu i 2 žlice krušnih mrvica. Na pobrašnjenoj dasci razvaljajte pola količine lisnatog tijesta (1 omot lisnatog tijesta = 500 g) na veličinu 30 x 20 cm. Pripremljenim nadjevom premažite ¾ tijesta, rubove premažite razmućenim jajetom, a zatim tijesto zarolajte i stavite na pobrašnjeni lim za pečenje. Isto učinite s drugom polovicom lisnatog tijesta. Površinu savijača mjestimice probodite vilicom i premažite razmućenim jajetom. Savijače pecite u pećnici zagrijanoj na 200 – 210*C oko 25 minuta. Pred kraj pečenja savijače pospite listićima badema.

Umak: Od 300 ml mlijeka oduzmite 3 žlice i dobro ih pomiješajte sa smjesom od 10 g Gussnela, 60 g šećera, 3 žumanca i 50 ml konjaka. Ostatak mlijeka skuhajte, dodajte ½ mahune vanilije I kuhajte na laganoj vatri 2 – 3 minute. Magunu vanilije izvadite iz mlijeka, maknite s vatre i dodajte razmućenu mješavinu Gussnela. Kratko prokuhajte, pa maknite s vatre miješajući dok se ne ohladi. Pečene savijače od višanja malo ohladite, narežite i poslužite s umakom od vanilije.

Related Posts:

Statistika