Sastojci: 3 kiselkaste jabuke, 60 g narezanog maslaca, 45 g žutih grožđica, 50 g mljevenih badema, 6 kora za savijače – zamrznute ostavite da se odlede na sobnoj temperaturi
Priprema: Zagrijte pećnicu na 220*C (plinsku na sedam). Malo maslaca i jabuke pirjajte tri minute na srednje jakoj vatri. Dodajte žute grožđice i bademe. Pirjajte još tri minute. Maknite s vatre, ocijedite suvišnu tekućinu i odložite. Preostale dvije žlice maslaca otopite u lončiću. Veći papir za pečenje premažite maslacem. Na papir stavite list tijesta. Premažite ga otopljenim maslacem. Pokrijte drugom korom i ponovite postupak sa svima. Smjesu s jabukama raširite duž jedne stranice. Presavijte kore, a rubove slijepite otopljenim maslacem kojim premažite savijaču. Pecite 20 minuta.