Čupavci



Sastojci: 25 dkg brašna, 25 dkg šećera, 10 dkg maslaca ili margarina, 2,5 dcl mlijeka, 1 prašak za pecivo, 5 - 10 dkg kokosa, vanilin šećer

Za preljev: 20 dkg čokolae za kuhanje, 10 dkg maslaca ili margarina, 6 žlica mlijeka, 10 dkg kokosa


Priprema: Sve sastojke osim kokosa dobro izmiksamo. U glatku smjesu žlicom umiješamo kokos (ne miksamo). Lim srednje veličine premažemo maslacem i pobrašnimo. Smjesu prelijemo u lim i pečemo oko pola sata na 200°C. Za svaki biskvit vrijedi da je pečen kada mu se rubovi lagano odvoje od lima. Isto tako za vrijeme pečenja biskvita ne smijemo otvarati pećnicu jer bi se biskvit mogao "spustiti" odnosno ne narasti. Gotov biskvit dobro ohladimo i narežemo na kocke željene veličine. Preljev rastopimo na laganoj vatri. Svaku kocku uronimo u preljev i uvaljamo u kokos. To činimo pomoću dvije vilice. Ako nismo previše spretni, gotov biskvit jednostavno prelijemo s polovicom preljeva i bogato posipamo kokosom.

Statistika