Breskvice dizane



Dizano tijesto: 1 kg glatkog brašna, 6 žumanaca, 1,5 dl ulja, 2 dag svježeg kvasca, 4,5 dl mlijeka

Nadjev: 1 dl ruma, 2 rebra otopljene čokolade, 15 dag mljevenih oraha, 10 dag šećera, 6 bjelanaca

Boja: ekstrakt od jagoda, banana, marelica i mentola


Priprema: Umijesite glatko tijesto i pustite ga da se diže pola sata na toplome. Oblikujte kuglice veličine oraha i rasporedite ih na namašćen i pobrašnjen lim. Pecite 10 minuta na 180 stupnjeva. Kad se ohlade, izdubite im sredinu. Za nadjev bjelanca umutite u snijeg, izdubljeno tijesto smrvite pa izmiješajte s ostalim sastojcima. Napunite breskvice i spajajte po dvije polovice. Na kraju ih obojite ekstraktom i uvaljajte u šećer.

Statistika