Crostatta od mandarina



Tijesto: 20 dag brašna, 10 dag maslaca, 1 jaje, 10 dag slatkog vrhnja, malo soli

Krema od vanilije: 5 dl mlijeka, 15 dag šećera, 7,5 dag brašna, 2 dag vanilin šećera, 4 jaja

Nadjev: 1,5 kg mandarina

Preljev: 10 dag šećera, 1 paketić voćnog želea

Ukras: malo kokosa


Priprema: Od brašna, maslaca, soli, šećera, jaja i 10 dl slatkog vrhnja zamijesite tijesto i pustite ga da odmori oko 30 minuta. Pecite u pećnici 15 do 20 minuta na 180 stupnjeva. Za kremu od vanilije u 4 dl mlijeka ukuhajte 5 dag šećera i vanilin šećer. Posebno umutite žumance sa 5 dag šećera i umiješajte ostatak mlijeka i brašna. Postupno dodajte procijeđeno kipuće mlijeko i miješajte na vatri dok ne dobijete gustu kremu. U vruću kremu lagano umiješajte čvrsto tučeni snijeg od 4 bjelanca i 5 dag šećera. Lagano miješajte dok krema ne postane pjenasta. Stavlja se na kolač dok je mlaka. Na ohlađeni kolač, dakle, rasporedite mlaku kremu od vanilije te oguljene mandarine. Od ostatka mandarina iscijedite sok, prokuhajte ga sa šećerom pa u njemu otopite voćni žele i prelijte njime kolač. Po želji rub možete posuti kokosom.

Statistika