Čokoladno srce



Tijesto: 20 dag glatkog brašna Podravka, 10 dag maslaca, 2 jaja, 6 dag čokolade za kuhanje, 15 dag meda, 6 dag kokosa, 3 dl narančina soka, 2 Vanilin šećera Dolcela, 1 Prašak za pecivo Dolcela, 1/2 žličice cimeta u prahu, prstohvat klinčića u prahu, naribana korica neprskane naranče i limuna

Ocaklina: 10 dag čokolade za kuhanje, 7 dag meda, 1 Vanilin šećer Dolcela, 5 dag maslaca


Priprema: Maslac i med izmiksajte. Dodajte klinčić, cimet, vanilin šećer te koricu limuna i naranče. Umiješajte otopljenu čokoladu, žumanca i kokos. Od bjelanaca istucite snijeg. U mješavinu s medom i maslacem naizmjenice umiješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, snijeg od bjelanaca i sok od naranče. Smjesu izlijte u kalup u obliku srca. Pecite na 175 stupnjeva oko 40 minuta. Čokoladu otopite na pari, dodajte vanilin šećer, med i maslac. Izmiješajte i ohladite. Pečeni biskvit premažite pripremljenom ocaklinom.

Savjet više: Za pripremu ovog kolača koristite omekšali maslac.

Statistika