Tijesto:
30 dkg oštrog brašna, prašak za pecivo (na vrh noža), 20 dkg maslaca, 10 dkg šećera, 2 žumanjka, 1 žlica kiselog vrhnja, limunova korica, malo soli
Nadjev:
4 bjelanjka, 20 dkg šećera, 20 dkg svježeg sira, korica limuna, vanilin šećer
Priprema tijesta:
Umijesiti tijesto i ostaviti kratko odmarati. Zatim tijesto razvaljati na dva dijela, jedan dio malo veći, pa taj položite na dno namašćenog pleha i malo podignite rubove. Na tijesto stavite nadjev, pokrijte drugim dijelom tijesta, nabodite vilicom i stavite peći na temp 200 c oko 50 minuta. Pečenu pitu još toplu pošećerite šećerom u prahu i hladnu izrežite.
Priprema nadjeva:
Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, s time da pred kraj polagano dodavate šećer. U snijeg pažljivo miješajući dodajte ocijeđeni propasirani sir, naribanu limunovu koricu i vanilin šećer. Ako je nadjev zbog slabo ocijeđenog sira premekan, možete mu dodati žlicu pšenične krupice.