Kora:
15 dkg maslaca, 9 dkg šećera u prahu, 5 dkg kakao, 3 žlice nutele, 5 dkg griza, 18 dkg brašna
Krema 1:
20 dkg čokolade za kuhanje, 200 ml slatkog vrhnja, 1 jaje, 2 žlice ruma, 50 ml slatkog vrhnja (za dodatak bjelanjku)
Krema 2:
puding vanilija, 3 dl mlijeka, 10 dkg maslaca, 5 dkg šećera, 10 dkg mljevanih keksa
za ukras, tučeno slatko vrhnje
Priprema:
Umutite mikserom omekšani maslac, šećer u prahu, kakao i nutelu.
Zatim dodajte griz i brašno i sa žlicom dobro izmiješajte smjesu dok se ne ujednači.
Uključite rernu na 200°C.
Smjesu prebacite u nauljeni i alu folijom obloženi kalup (26 cm) polagano utapkajte i izravnajte i stavite peći oko 15 minuta.
Gotovu koru stavite po strani da se ohladi, a za to vrijeme napravite tamnu kremu.
Otopite na pari crnu čokoladu i dodajte izmiješani rum sa žumanjkom, neprestano miješajući metlicom. Kada dobijete glatku smjesu, miješajući i dalje, dodajte slatko vrhnje. Maknite sa vatre, promiješajte i čekajte da se krema ohladi. Za to vrijeme umutite bjelanjak sa malo soli i postepeno dodajte ostalih 50 ml.slatkog vrhnja. Miksajte sve dok ne dobijete čvrstu masu.
Gotovu čokoladnu kremu rasporedite preko kore u kalupu i odlozite u frižider na 30 minuta.
Skuhajte puding u mlijeku, i kad se ohladi dodajte izrađeni maslac i mljevene kekse, i to staviti na čokoladnu kremu.
Kad se ohladi premazati tortu sa tučenim slatkim vrhnjem!