Black & white cake

 

Broj osoba: 2

Holip masa: 10 dag maslaca, 10 dag brašna, 10 dag šećera u prahu, 2 bjelanca, 5 dag kakaa

Čokoladna krema: 2,5 dl mlijeka, 7,5 dag šećera, 4 žumanca, 1 dl slatkog vrhnja, 10 dag čokolade, 1,5 dl slatkog vrhnja

Priprema: Prvo napravite kremu tako da na pari skuhate sve sastojke osim slatkog vrhnja, koje umiješajte kasnije kad se krema ohladi. Dok se krema hladi, izmiješajte sve sastojke za holip masu, osim čokolade, koju stavite na kraju u polovicu smjese koju ste odvojili. Na papiru za pečenje ispecite male dukate od holip mase: polovicu običnih, polovicu čokoladnih. Kolač slažite tako da prvo složite u krug dukate od holipa u kombinaciji bijelo-crno, pa ih pošpricajte najprije čokoladnom kremom, potom tučenim slatkim vrhnjem. Ponovite niz još jedanput te na kraju završite s dukatima.