Tiramisu s ricottom

Sastojci: 8 piškota, žličica jake instant – kave, 120 ml kipuće vode, 2 žlice likera od kave ili brendija, žličica sitnog šećera, 200 g sira ricotta, 200 g punomasnog jogurta, 25 g šećera u prahu, žličica ekstrakta vanilije, 25 g ribane čokolade za kuhanje

Priprema: Svaku piškotu prelomite na tri dijela i komadiće ravnomjerno podijelite na četiri čaše za vodu.
Skuhajte kavu pa dodajte liker ili brendi te šećer. Promiješajte da se sastojci rastope.
Prelijte preko piškota i ostavite da se natapaju dok pripremate kremu. Istucite ricottu s jogurtom, šećerom u prahu i vanilijinim ekstraktom dok ne bude glatka i kremasta.
Rasporedite po natopljenim piškotama. Po vrhu svakog deserta pospite ribanu čokoladu.

Related Posts:

Statistika