Sastojci: 55 g meda, 3 kruške, 170 g kupina, 115 g maslaca, 115 g smeđeg šećera, 2 jaja, 170 g mješavine brašna, praška za pecivo i soli, narančina korica, 2 žlice mlijeka
Priprema: Pećnicu zagrijte na 180*C. Namastite kalup i obložite papirom. Zagrijte med u tavici pa prelijte po pripremljenom kalupu. Kruške prepolovite, ogulite i izvadite koštice. Poslažite odrezanih strana prema dolje u jednom sloju u medu. Preko njih stavite kupine. Izmiješajte maslac sa šećerom, postupno dodajte jaja i dobro istucite. Umiješajte brašno, narančinu koricu i mlijeko kako bi smjesa postala poput guste tekućine. Prema potrebi, dodajte još mlijeka. Smjesu žlicom rasporedite po voću i kalupu te poravnajte. Pecite 50 - 60 minuta, ostavite da se hladi deset minuta, poklopoite tanjurom i, čvrsto držeći, okrenite kalup tako da kolač istresete na tanjur. Poslužite toplo.