Pita od limuna i banana

Za slatko prhko tijesto: 115 g brašna, 55 g maslaca, 25 g šećera, žumanjak, korica limuna;
Nadjev: 4 žlice konzerviranih jagoda, 3 banane, 5 žlica limunove kreme, 250 g mekog sira, 2 jaja (lagano tučena)


Priprema: Prosijte brašno, dodajte maslac i mijesite dok ne postane mrvičasto. Umiješajte šećer. Žumanjak, žlicu hladne vode i limunovu koricu lagano tucite. Dodajte brašnu i umiješajte uz pomoć noža sa zaobljenom oštricom. Skupite smjesu i oblikujte mekano tijesto. Zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na 30 minuta. Tanko razvaljajte tijesto i obložite njime plitki kalup te pecite 10 minuta. Jagode rasporedite po toploj podlozi od tijesta. Banane narežite i ravnomjerno poslažite po jagodama. Limunovu kremu pomiješajte s malo mekog sira, a onda i s ostatkom te s tučenim jajima. Sve prelijte preko banana i ravnomjerno raspodijelite po cijeloj površini. Pecite 30 - 35 minuta dok se nadjev ne učvrsti i ne postane smećkast. Ostavite u kalupu na rešetki da se prije posluživanja ohladi.

Related Posts:

Statistika