Torta od sira i limuna

Sastojci: 45 g grožđica, 3 žlice konjaka, 3 žlice krupice, 350 g ricotte, 3 žumanjka, 85 g šećera u prahu, 3 žlice limunova soka, 1 i ½ žličica ekstrakta vanilije, naribana korica 2 limuna, 2 naranče, limun, marmelada od limuna

Priprema: U zdjelicu stavite grožđice i konjak te pustite da se namače 30 minuta. Obložite kalup za torte masnim papirom. Posipajte ga žlicom krupice da se obloži čitav kalup. Stavite sir u gusto cjedilo i protisnite ga u zdjelu. Dodajte žumanjke, šećer, limunov sok, ekstrakt vanilije i ostatak krupice. Umiješajte limunovu koricu i grožđice s ostatkom konjaka. Pripremljenu smjesu stavite u kalup i pecite 35 - 40 minuta. Ostavite da se ohladi dva - tri sata. Ogulite naranče i limun te ih razdijelite na kriške. Zagrijte malo marmelade od limuna dok ne omekša. Premažite kolač marmeladom pa složite kriške voća i prelijte ostatkom marmelade.

Related Posts:

Statistika