Naopaka torta

Sastojci; Nadjev: 120 g maslaca, 200 g šećera, žličica ekstrakta vanilije, 6 kolutova ananasa, 6 višanja;
Smjesa: 170 g maslaca, 150 g šećera, 2 jaja, 150 g brašna

Priprema: Rastopite maslac te umiješajte šećer, malo cimeta i vaniliju. Kuhajte dok se šećer ne rastopi, dodajte 50 ml ananasova soka i ostavite neka ključa oko pet minuta. Složite kolutove ananasa na lim i stavite višnju u svaki te prelijte ananasovim sokom iz limenke. Zagrijte pećnicu na 180*C. Pomiješajte maslac i šećer te žličicu vanilije. Istucite jaja i prosijte brašno te žličicu praška za pecivo. Žlicom stavljajte smjesu na ananas i pecite oko 40 minuta u pećnici. Ohladite i istresite na tanjur tako da ananas bude na vrhu.

Related Posts:

Statistika