Nabujak s trešnjama

Broj osoba: 4
Priprema: 25 minuta

Sastojci: Velika staklenka zaslađenih trešanja bez koštica (700 g), 2 jaja, 600 g nemasnog sira, 1 – 2 žlice meda, 100 g brašna, žličica praška za pecivo, cimet, sol, 1 – 2 žlice badema narezanih na listiće


1. Korak
Ocijedite trešnje. Odvojite bjelanjke od žumanjaka. U zdjeli dobro izmiješajte žumanjke sa sirom. Umiješajte brašno i prašak za pecivo. Dodajte trešnje i promiješajte. Začinite cimetom.

2. Korak
Namastite vatrostalnu zdjelu. Pećnicu zagrijte na 200*C. Istucite bjelanjke s malo soli i lagano umiješajte u smjesu od sira. Stavite u zdjelu i pospite listićima badema.

3. Korak
Nabujak pecite u pećnici na 180*C oko 50 – 60 minuta. Poslužite uz umak od vanilije.

Jeste li znali...
Trešnja dolazi od grčke riječi keros, što znači rog, a to se odnosi na tvrdoću njezina drveta.

Related Posts:

Statistika