Pita od marelica i zobi

Sastojci: 170 g brašna, sol, 85 g maslaca;
Nadjev: 500 g marelica, 3 žlice narančina soka, žlica cimeta, žlica meda;
Drobljenac: 45 g zobene kaše, 15 g grožđica, 15 g lješnjaka, sezamove sjemenke


Priprema: Prosijte brašno sa solju u veliku zdjelu. Dodajte maslac i tri žlice vode te promiješajte. Ostavite 30 minuta na hladnom. Pržite marelice i narančin sok te pospite cimetom. Kuhajte 20 minuta. Pustite da se ohladi i dodajte med. Pećnicu ugrijte na 190*C. Razvaljanim tijestom ispunite kalup. Pecite deset minuta i maknite na stranu. Pećnicu smanjite na 180*C. Za nadjev pomiješajte zob, grožđice, lješnjake i sezam. Umiješajte med s narančinim sokom, a zatim dodajte zobenoj smjesi. Nadjev s marelicama rasporedite po podlozi tijesta, a preko toga žlicom rasporedite zobenu smjesu. Pecite 12 - 15 minuta dok gornji sloj ne postane svijetlozlaćan.

Related Posts:

Statistika