Pita od oraha



Podloga: 150 g brašna, ½ žličice soli, 110 g margarina na sobnoj temperaturi;
Nadjev: 120 g smeđeg šećera, žlica brašna, 2 jaja, žličica cimeta u prahu, 70 g bijelog šećera, ½ žličice đumbira u prahu, ½ žličice soli, ¼ žličice svježe ribanoga muškatnog orašćića, 400 g suhog pirea od bundeve, 120 ml mlijeka;
Mješavina oraha: 2 žličice maslaca, 60 g smeđeg šećera, žličica narančine korice, 100 g sjeckanih oraha.


Priprema: Izmiješajte brašno sa solju. Dodajte margarin te zamijesite u mrvice veličine graška. Pomiješajte s 40 ml hladne vode. Oblikujte kuglu, umotajte u prozirnu foliju i ostavite da odstoji 45 minuta u hladnjaku. Tanko razvaljajte tijesto, obložite njime kalup i uz rubove. Pecite deset minuta na 220*C. Snizite temperaturu na 200*C. Za nadjev lagano umutite jaja. Dodajte obje vrste šećera, brašno i začine. Umiješajte jedno za drugim pire od bundeve i mlijeko. Nadjev namažite na napola pečenu oblogu. Pecite deset minuta pa smanjite temperaturu na 180*C i pecite još oko 30 minuta. U međuvremenu otopite maslac za smjesu od oraha. Pomiješajte sa šećerom, ribanom narančinom korom i orasima. Razmažite po podlozi i pecite još 10 minuta.

Related Posts:

Statistika