Pita s orasima i jabukama



Broj osoba: 6
Priprema: 60 minuta


Sastojci: Kora: 3 jaja, 2 čaše (od jogurta) šećera, čaša ulja, čaša kiselog mlijeka ili vrhnja, 3 čaše brašna, prašak za pecivo;
Nadjev: kg kiselih jabuka, 6 žlica šećera, 2 žlice ulja, 10 dkg mljevenih oraha


1. Korak
Očistite i naribajte jabuke, a orahe sameljite. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo, a od bjelanjaka istucite čvrst snijeg.

2. Korak
U posudu stavite ulje te dodajte jabuke i šećer. Kad se zagrije, dodajte orahe. Povremeno promiješajte. Maknite s vatre i pustite da se ohladi.

3. Korak
Umutite tijesto i na kraju dodajte snijeg od bjelanjaka. Namastite tepsiju i pospite brašnom. Pola tijesta zapecite. Stavite nadjev te drugu polovicu tijesta. Pecite dok ne porumeni.

Jeste li znali...
Šećer za posipanje kolača možete prethodno pomiješati s vanilin šećerom.

Related Posts:

Statistika