
Sastojci: 180 g petit keksa, 60 g maslaca, 250 g polumasnoga svježeg sira, dl kiselog vrhnja, žlica šećera u prahu, limun ili šalica sezonskog voća prema želji (ribiz, jagode, maline, borovnice), list želatine
Priprema: U električnoj miješalici sameljite kekse i pomiješajte ih s rastopljenim maslacem da dobijete čvrstu smjesu. Stavite smjesu od keksa na tanjur za torte i oblikujte u krug da dobijete podlogu za tortu. Dobro izmiješajte sir i vrhnje. Dodajte limunov sok ili usitnjeno svježe voće. Želatinu pripremite prema naputku na pakiranju (s hladnom vodom) te limunov sok ili usitnjeno voće umiješajte u smjesu voća i sira. Dobivenu kremu ravnomjerno nanesite na podlogu od keksa. Dobro ohladite u hladnjaku (ostavite da stoji barem dva sata) te poslužite narezano na kriške, kao tortu. Prema želji, ukrasite listićima metvice ili svježim voćem.