Danski rošćići

Tijesto: Limun, 40 g kvasca, ¼ l mlijeka, 600 g brašna, 70 g maslaca, 70 g šećera, jaje, 2 žumanjka, šećer u prahu;
Maslac s brašnom: 60 g brašna i 300 g maslaca


Priprema: Rastopite kvasac u mlijeku. Umijesite tijesto od brašna, maslaca, šećera, jajeta, žumanjka, soli, limunove korice, mlijeka i kvasca. Ostavite u hladnjaku tri sata. Pustite maslac s brašnom da omekša i zamijesite ga s brašnom da omekša i zamijesite ga s brašnom u pravokutnik 15 x 30 cm. Razvaljajte i stavite u njega maslac s brašnom pa preklopite rubove. Hladite 15 minuta. Razvaljajte u pravokutnik 35 x 50 cm, preklopite i stavite na hladno. Još jedanput ponovite ta tri koraka. Razvaljajte u pravokutnik 60 x 40 cm. Izrežite 20 trokuta 12 x 20 cm i oblikujte rošćiće. Ostavite da se dižu. Premažite žumanjkom. Pecite 15 – 20 minuta na 210*C.

Related Posts:

Statistika