Rošćići s orasima



Tijesto: 1/8 mlijeka, 2 žlice šećera, 25 g kvasca, 375 g brašna, limun, 75 g maslaca, jaje, sol;
Nadjev: 250 ml mlijeka, 25 g škrobnog brašna, 50 g šećera, 300 g mljevenih oraha, ¼ žličice cimeta, klinčića i anisa, žumanjak

Priprema: Izmiješajte 2 žlice mlijeka s malo šećera i kvascem. Brašnu dodajte kvasac. Naribajte limun. Dodajte brašnu mlijeko, maslac, jaje, šećer, limunovu koricu i sol pa ostavite da se diže 20 minuta. Izmiješajte 2 žlice mlijeka i škrobno brašno. Zakuhajte mlijeko, dodajte brašno te sve sastojke osim žumanjka. Tijesto izrežite na trokutiće, nadjenite i oblikujte u rošćiće te premažite žumanjkom. Pecite 30 minuta na 200*C.

Related Posts:

Statistika