Gibanica



Sastojci: 16 kora za savijače, 120 g mljevenih oraha, 60 g šećera, 120 g maka, 60 g šećera, 120 g maka, 60 g šećera, 500 g svježeg sira 'z bregov, 3 jaja, 200 ml kiselog vrhnja 'z bregov, 80 g šećera, 500 g jabuka, 40 g šećera, 600 ml vrhnja za šlag 'z bregov, 250 g maslaca 'z bregov

Priprema: Pomiješajte orahe sa šećerom i mak sa šećerom. Pomiješajte svježi sir sa šećerom, jajima i vrhnjem. Jabuke naribajte i pospite šećerom i cimetom. Maslac rastopite i pomiješajte sa slatkim vrhnjem. Lim obložite s dva lista tijesta. Premažite ih polovicom mješavine od oraha, pokapajte smjesom od vrhnja za šlag i maslaca. Pokrijte s još dva lista tijesta koje premažite polovicom mješavine od jabuka. Jabuke pokapajte s vrhnjem za šlag pa ih pokrijte s još dva lista tijesta po kojima raširite polovinu količine mješavine od maka. Pokapajte s još vrhnja za šlag pa pokrijte s dva lista tijesta. Potom tijesto premažite polovinom mješavine od svježeg sira. Cijeli postupak ponovite još jednom. Ostatkom smjese od vrhnja za šlag i maslaca prelijte završni sloj tijesta. Gibanicu pecite u pećnici na 160*C oko 60 minuta.

Related Posts:

Statistika