Bijeli čokoladni mousse



Sastojci: 2 lista bijele želatine, 350 g slatkog vrhnja, 100 g bijele čokolade, 60 g marmelade, 10 g marelica Podravka, 2 jaja

Priprema: Želatinu namočite u hladnoj vodi. Istucite vrhnje. Veći lonac napunite vodom i u njega stavite manji lonac, koji jednim dijelom treba biti u vodi. Zagrijte vodu. U manji lonac stavite natrganu čokoladu i otopite je. Lagano ocijedite želatinu i otopite je u malom loncu na slabijoj vatri. Umiješajte u otopljenu čokoladu. Izvadite lonac iz vode. Vilicom umiješajte pekmez i sve dobro promiješajte. U malom loncu na vodi umiješajte jaja pjenjačom. Voda ne smije kuhati jer će se žumanjak zgrušati. Miješajte kremu dok se ne zgusne. Maknite sa štednjaka te umiješajte pripremljenu smjesu od čokolade i marmelade od marelica. Lagano umiješajte vrhnje. Ostavite da stoji u hladnjaku najmanje dva sata.

Statistika