Torta od sira i bijele čokolade



Tijesto: 250 g brašna, 1 žumanjak, 170 g zvijezda margarina extra, 70 g šećera u prahu, ribana korica limuna, malo soli

Krema: 5 listova želatine, 200 g bijele čokolade, 6 žlica mlijeka, 500 g svježeg sira, 300 ml vrhnja, 50 g šećera u prahu, 2 jaja, višnje i sirup od višanja


Priprema: Umijesite prhko tijesto i ostavite da odstoji 1 sat. Istanjite tijesto na tanki list i obložite dno i rubove kalupa promjera 20 cm. Pecite na 180*C oko 15 minuta. Ohladite. Želatinu namočite u vodi dok radite smjesu za filu. Čokoladu otopite sa mlijekom na pari miješajući, dodajte želatinu i miješajte dok se ne otopi. Pomiješajte sir, vrhnje, šećer u prahu i žutanjke. U posebnoj zdjeli tucite bjelanjke. Sjedinite smjesu čokolade sa smjesom sira i nježno dodajte istučene bjelanjke. Smjesu pažljivo izlijte na ohlađeno tijesto, prekrijte gornjim djelom kalupa, držite na hladnom preko noći. Ukrasite višnjama i sirupom od višanja.

Statistika