Sastojci za tijesto: 300 g oštrog brašna, 150 g maslaca 'z bregov, 100 g šećera, 2 jaja, prašak za pecivo
Sastojci za nadjev: 8 jaja, 250 g šećera, 2 vanilin šećera, puding prah od vanilije, 3 žlice pšenične krupice, 5 komada kiselog vrhnja 'z bregov, 350 g sira Capro Fresh 'z bregov, limunova korica, 300 g smrznutog ili svježega šumskog voća, 3 listića želatine
Priprema: Od sastojaka zamijesite prhko tijesto za pitu koje tanko razvaljajte po dnu i rubovima namašćenoga kalupa za tortu. Razmutite mikserom osam žumanjaka, šećer, vanilin šećer, puding i krupicu. U dobro promiješanu smjesu dodajte ostatak sastojaka pazeći pritom da sir dodate postupno kako biste dobili finu kompaktnu masu bez grudica. Nadjev izlijte u kalup prethodno obložen tijestom i pecite na srednjoj razini u pećnici oko 50 minuta na 170*C bez ventilatora ili s ventilatorom malo kraće vrijeme na istoj temperaturi. Pustite da se ohladi bez skidanja kalupa. Voće posipajte po ohlađenoj torti i zalijte pripremljenom želatinom te ostavite na hladnome mjestu da se stegne. Ako je šumsko voće smrznuto, otopite ga u cjedilu, tako da sok koji se ocijedi pri otapanju zasladite i iskoristite za pripremu želatine prema uputi na pakiranju. Ako je voće svježe, za pripremu želatine upotrijebite sok od jagode, kupine, maline ili šumskog voća.