Jabuke s kremom



Sastojci: 10 jabuka, 6 dag šećera, 1,5 dl vode, korica cimeta, 16 dag marmelade od marelica ili brusnica;

Krema od vanilije: 2 žumanjka, 12 dag šećera, vanilin šećer, 3 dag gustina, 3 bjelanjka, 5 dl mlijeka

Priprema: Jabuke ogulite. Izdubite im koštice te složite u lim za pečenje. Posipajte ih šećerom, nadolijte vodu, dodajte cimet i pirjajte da malo omekšaju. Dobro ocijeđene jabuke složite u zdjelice za kompot, a u izdubljenu sredinu svake jabuke stavite pola žličice marmelade te prelijte kremom od vanilije. Za kremu žumanjak i trećinu količine šećera pjenasto izmiješajte. Dodajte vanilin šećer i gustin pa dobro promiješajte. Dolijte mlijeko i miješajte na vatri da zavrije. Maknite s vatre, dodajte snijeg od bjelanjka, u koji ste utukli preostali šećer te lagano sve ponovno promiješajte.

Statistika