Jednostavna čokoladna torta



Sastojci: 8 jaja, 200 g šećera, 160 g brašna, 1 prašak za pecivo, 200 g oraha, 200 g šećera u prahu, 250 g maslaca, 200 g šećera u prahu, 50 g kakaa, 100 g čokolade za kuhanje

Priprema: (Prvi korak – krema): Otopite na laganoj vatri 100 ml vode, 200 g šećera u prahu, 50 g kakaa u prahu, 100 g čokolade za kuhanje i ostavite hladiti. Umutite 8 žumanjaka sa 200 g šećera u prahu. U drugoj posudi izmutite pjenasto maslac i onda sve pomiješajte – maslac, žumanjke i preljev koji je već ohlađen i sve zajedno umutite dok ne dobijete glatku kremastu masu.

Tijesto za tortu: Umutite 8 bjelanjaka s 200 g šećera, 160 g brašna, 1 prašak za pecivo, oko 2 žlice iz već gotove kreme i 200 g sitno zdrobljenih oraha. Tijesto pecite u pravokutnom plehu promjera 50 x 30 cm (otprilike) na 180 stupnjeva. Podijelite na tri dijela i filujte kremom. Možete dekorirati po želji.

Statistika