Puding s pireom od jabuke



Sastojci: 200 g jabuka zlatni delišes, 600 ml vode, 2 vanilin šećera, 1 vanilin puding, 3 žlice smeđeg šećera, 1 žličica cimeta, 250 ml mlijeka Dukat

Za vrhnje: 125 ml hladnog mlijeka, 1 vrećica slatkog vrhnja
Za dekoraciju: 3 žlice grubo mljevenih badema, 3 žlice svijetlih grožđica, 1 žlica maraskina, 1 jabuka zlatni delišes

Priprema: Jabuke ogulite i narežite. Vodi dodajte vanilin šećer, pripremljene jabuke i kuhajte 5 minuta. Jabuke izvadite a prašak za puding dobro promiješajte sa šećerom, cimetom i 6 žlica mlijeka. Vodi u kojoj su se kuhale jabuke dodajte preostalo mlijeko i kad zakuha, umiješajte pripremljeni prašak za puding. Kuhajte uz miješanje 1 – 2 minute te na kraju umiješajte pire od jabuka. Izlijte u čaše za posluživanje. U visoku posudu ulijte mlijeko, dodajte slatko vrhnje iz vrećice i miješajte mikserom 2 – 3 minute. Ohlađeni puding s pireom od jabuka ukrasite pripremljenim slatkim vrhnjem, listićima badema i grožđicama koje ste prethodno namočili u maraskinu.

Statistika