![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi01pM71SLH9EFrqHSDfEg2FEi0Ga5gAl-ko3fz8s5geKHNDUHyIup7JmJXqdOu_CcOnRmmFMkbSzs-nKf6otvqesNxx4Q_v9yXqYXB78sXa-uTLUcr012IEC1Jf47bzpyFu_4nVGOrtL7u/s320/%C5%A0arlota-od-jabuka-recepti-za-kolace.jpg)
Sastojci: 4 jabuke, 125 ml vode, 60 dag mljevenog šećera, ¼ žlice ekstrakta vanilije, 300 g kriški bijeloga kruha bez kore, 250 ml maslaca, bjelanjak, 60 ml ruma, 125 dag šećera u prahu
Priprema: Narežite jabuke na komade i kuhajte u vodi dok ne omekšaju. Dodajte tri žlice šećera i vaniliju te kuhajte dok se ne zgusne. Prepolovite kriške kruha i premažite maslacem. Obložite njima namašćen kalup. Istucite bjelanjak i preostali šećer te namažite kruh. Poprskajte rumom pa ulijte u pire od jabuka. Prekrijte novim kriškama kruha i pecite oko 40 minuta. Pospite ih šećerom u prahu.