Home »
» Makovnjača
Makovnjača
By download
Tijesto: Vrećica kvasca, 40 dag glatkog brašna Podravka, 8 dag margarina, 8 dag šećera, 2 žumanjka, sol, limunova korica, 2 - 3 dl mlijeka;
Nadjev: 30 dag maka, 2,5 dl mlijeka, 25 dag šećera, 6 dag grožđica, limunova korica, cimet
Priprema: Kvasac razmutite s malo šećera, brašna i mlake vode pa ostavite pokrivenog na toplom da se digne. Brašno pomiješajte s rastopljenim margarinom, šećerom, žumanjkom, soli i ribanom limunovom koricom. Promiješajte pa dodajte dignuti kvasac. S toplim mlijekom izradite mekano tijesto i ostavite pokriveno da se diže. Premijesite i razvaljajte prema dužini kalupa. Premažite ohlađenim nadjevom pa savijaču savijte s obje strane do sredine. Stavite u namazani kalup, premažite bjelanjkom i pecite sat vremena na 220*C. Za nadjev mljeveni mak skuhajte s mlijekom, dodajte šećer, grožđice, limunovu koricu i cimet pa ohladite.