Torta od lješnjaka



Biskvitno tijesto: 8 jaja, 150 g šećera, 150 g lješnjaka, 2 Bourbon vanilija šećera Dolcela

Krema: 2 šlag kreme okusa čokolada Dolcela, 250 ml mlijeka, 50 g lješnjaka


Priprema:
Lješnjake popržite, skinite im kožicu i sitno ih sameljite. Žumanjke i šećer miješajte elektroničnom miješalicom dok ne dobijete pjenastu smjesu. Umiješajte bourbon vanilija šećer, snijeg od bjelanjaka i mljevene lješnjake. Pripremljenu smjesu istresite u kalup za tortu (oko 26 cm) čije ste dno obložili papirom za pečenje. Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180*C. Pečeni biskvit ostavite u kalupu neka se ohladi, a zatim ga prerežite popola. U hladno mlijeko dodajte sadržaj vrećice šlag kreme s okusom čokolade i miješajte električnom miješalicom (3 – 4 minute) dok ne dobijete kremu, a zatim umiješajte pržene mljevene lješnjake. Jednu polovicu biskvita premažite kremom, poklopite drugim dijelom biskvita, a zatim cijelu tortu premažite ostatkom kreme. Tortu pospite nasjeckanim lješnjacima i dobro ohladite.

Statistika