![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiwjUI6SVsyRwP_jJpqNCPpK2W6qhSTPsaSsqMdkjw-Bp7iHmllvCceu9NS9vXwfWXu2h40EI6ImQ7wLsEgRBDSJd3B60u8PxOpc7SGIpzNuUAwA21LLvg_IWAUHgxF1mkYGUsFgdYLl_jS/s320/Torta-od-ljesnjaka-recepti-za-kolace.jpg)
Biskvitno tijesto: 8 jaja, 150 g šećera, 150 g lješnjaka, 2 Bourbon vanilija šećera Dolcela
Krema: 2 šlag kreme okusa čokolada Dolcela, 250 ml mlijeka, 50 g lješnjaka
Priprema: Lješnjake popržite, skinite im kožicu i sitno ih sameljite. Žumanjke i šećer miješajte elektroničnom miješalicom dok ne dobijete pjenastu smjesu. Umiješajte bourbon vanilija šećer, snijeg od bjelanjaka i mljevene lješnjake. Pripremljenu smjesu istresite u kalup za tortu (oko 26 cm) čije ste dno obložili papirom za pečenje. Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180*C. Pečeni biskvit ostavite u kalupu neka se ohladi, a zatim ga prerežite popola. U hladno mlijeko dodajte sadržaj vrećice šlag kreme s okusom čokolade i miješajte električnom miješalicom (3 – 4 minute) dok ne dobijete kremu, a zatim umiješajte pržene mljevene lješnjake. Jednu polovicu biskvita premažite kremom, poklopite drugim dijelom biskvita, a zatim cijelu tortu premažite ostatkom kreme. Tortu pospite nasjeckanim lješnjacima i dobro ohladite.