Osja gnijezda



Sastojci: 3 dag svježega kvasca, 28 dag brašna, 16 dag margarina, 3 dag šećera, 3 žumanjka, vanilin šećer;

Nadjev: Pola šalice vode, pola šalice šećera, 20 dag oraha, rum, šećer u prahu

Priprema: Kvasac razmrvite s malo šećera, brašna i razmutite s toplim mlijekom pa ostavite da se diže. U brašno razmrvite margarin, dodajte šećer, žutanjak, vanilin šećer i dignuti kvasac. Umijesite i ostavite da se diže. Premijesite pa razvaljajte 0,5 cm debelo te premažite nadjevom i savijte usku savijaču. Narežite na ploške širine cm, premažite bjelanjkom, pospite šećerom i pecite 20 minuta na 200*C. Za nadjev u vrućoj vodi ukuhajte šećer dok ne postane nitnast, maknite te dodajte orahe i rum.

Statistika