Sastojci: 25 dkg brašna, 25 dkg škrobnog brašna (Gustin), 35 dkg margarina ili maslaca, 25 dkg šećera, 2 vrećice vanilin šećera, žličica praška za pecivo, 10 dkg mljevenih badema
Za preljev: 10 dkg šećera u prahu, 2 velike žlice kakaa ili čokolade u prahu, 5 kg margarina ili maslaca, 1,5 žlica tople vode
Priprema: Umijesimo tijesto od svih navedenih sastojaka te ga stavimo neko vrijeme na hladno da bi se lakše valjalo. Tijesto izvaljamo na debljinu od pola centimetra te ga režemo na male trokutiće. Ako želimo možemo upotrijebiti i razne oblike modela za kekse (zvijezde, srca, djeteline itd.). Kekse poslažemo na lim i pečemo u pećnici prethodno ugrijanoj na 200 °C. Pečenje mora biti vrlo kratko (najviše 15 minuta) jer keksi ne smiju potamniti da ne bi postali suhi. Gotove trokutiće umočimo do pola u preljev koji smo otopili na vrlo laganoj vatri. Umočene kekse možemo posipati nastruganim bademima dok je još čokolada vruća. Kad se preljev stvrdne možemo ih poslagati u kutije da bi dulje ostali svježi.