Zimski keksi

Sastojci: 25 dkg brašna, 5 dkg zobenih pahuljica (najbolje ekstra finih sitnijih), 10 dkg maslaca, 8 žlica mlijeka, 4 žlice meda ili ječmenog slada ili šećera, 2 šake kandiranog ili suhog voća po želji (groždice, kokos, marilice itd.), prašak za pecivo

Priprema: U brašno pomiješamo zobene pahuljice i suho voće (ako je krupnije, sitno ga nasjeckamo). Zatim dodamo mlijeko, med i maslac te sve dobro izmiješamo. Ako nam je smjesa nepovezana dodamo još malo mlijeka. Tijesto razvaljamo na debljinu od pola centimetra i čašom tankog ruba izrezujemo kolačiće. Preostalo tijesto ponovo zamijesimo, ponovo razvaljamo i opet čašom izrežemo. Postupak ponavljamo sve dok imamo tijesta. Pečemo u toploj pećnici oko 15 minuta (ne smiju raspucati i postati tvrdi). Ako nam se to ipak desi kekse premažemo vodom u koju smo dodali žlicu meda.

Statistika