![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgSkGSTJkfoSx8ynL37SM_6bHQsUdEb8No96V5WDaSQpWjUEIrSOkiaRq7VniLpzqKPjSWrcCg_jrCqOMO8ecy9TRNuJd55MYVZKMDfYYSuelPVT3jy_rzpBNwiaBkHeUrFXeexB3SlTirO/s320/Bakini-keksi-recepti-za-kolace.jpg)
Sastojci: 80 dkg brašna, 20 dkg šećera, 20 dkg maslaca ili margarina, 1 žličica sode bikarbone ili 1 prašak za pecivo, 2 - 2,5 dcl mlijeka, 10 dkg groždica, marmelada po ukusu, krupni i šećer u prahu za posipanje
Priprema: Zamijesimo tijesto od brašna, šećera, maslaca, mlijeka i praška za pecivo. Tijesto razdijelimo u tri dijela. U jedan dio umiješamo groždice, razvaljamo i oblikujemo kekse raznih oblika (prema kalupima koje imamo). Drugu polovicu isto razvaljamo i oblikujemo te svaki keks premažemo vodom i posipamo s krupnim šećerom. Obje vrste ispečemo na 200 °C oko 15 minuta ili malo više ako su deblji. Zadnju trećinu izvaljamo i izrežemo čašom ili okruglim modelom (može i model cvjetića). Polovicu keksa stavimo peći. Drugoj polovici izbušimo manje okrugle otvore u sredini (pomoću nekog malog čepa od bočice ili nečeg sličnog). Ispečemo i tu drugu polovicu. Neizbušene polovice premažemo marmeladom i poklopimo izbušenim polovicama. Na kraju posipamo šećerom u prahu. Tako smo od jednog temeljnog recepta dobili 3 vrste keksa. Isto tako možemo napraviti i samo jednu vrstu koja nam se najviše sviđa ili još više vrsta tako da u tijesto dodamo kakao ili kokos ili kekse umačemo u čokoladni preljev. Kombinacije su bezbrojne i ovise o vašem ukusu i mašti.