![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgHThB-rc77GDMiRwU5mKOUJskNmSWFTNfSI3rqMgc3SnAArkAnJPd03V766aSwDUNpmUb75bD0BJ8K0nImX3oU6hHkX7XCwzEps6rNw-3B5ofieUVOuOUwBCgVS9eGqMIRBznTbZTZaNCc/s320/Bohem-kocke-recepti-za-kolace.jpg)
Sastojci za tijesto: 30 dkg brašna, 8 dkg margarina, 6 dkg šećera, prašak za pecivo, 10 dkg čokolade za kuhanje, malo mlijeka
Za kremu: 6 dcl mlijeka, 9 dkg mekog brašna, 25 dkg margarina, vanilin šećer, 20 kg šećera u prahu, 5 - 10 dkg narezanih oraha (ne samljevenih), 2 dcl slatkog vrhnja istučenog u šlag ili jedna vrećica praška za šlag
Za ocaklinu: 5 dkg čokolade za kuhanje, 5 dkg maslaca, 1 - 2 žlice mlijeka
Priprema: Čokoladu rastopimo s oko 1 dcl mlijeka te pomiješamo sa svim ostalim sastojcima. Dodamo još mlijeka ako je potrebno i umijesimo glatko tvrđe tijesto. Tijesto razdijelimo na 4 dijela i stavimo u hladnjak da se malo rashlade (da bi ih lakše izvaljali). Svaki komad tijesta razvaljamo izravno na lim u kojem ćemo ga peći (lim ne premazujemo i ne brašnimo kao ni tijesto). Umjesto lima još će bolje poslužiti preokrenuta tepsija (znači dno sa druge strane). Postoji način na koji ćemo još lakše izvaljati kore. Prozirnu foliju raširimo na stol. Na nju stavimo tijesto koje pokrijemo s još jednim komadom folije. Zatim valjkom izvaljamo tijesto. Dignemo gornju foliju, a sa donjom premjestimo koru na lim. Vidjeti ćete da je taj način naročito spretan jer se tijesto ne lijepi za foliju. Kore moraju biti izvaljene što tanje (najviše 3 mm). Svaku koru ispečemo zasebno na 200°C oko 10 minuta (ili manje ako je pećnica jako ugrijana). Od mlijeka za kremu odvojimo 1 dcl i u njega umiješamo brašno. Ostatak mlijeka zakuhamo, dodamo mu mlijeko u koje smo umiješali brašno i kuhamo kratko da se zgusne do gustoće pudinga. U vruću kremu dodamo šećer i margarin koje dobro umiješamo da se potpuno otope. Ako su se stvorile grudice, kremu dobro izmiksamo. Na kraju u kremu umiješamo orahe i šlag (krema mora biti skoro sasvim hladna). Naizmjence slažemo kore i kremu te zadnju koru zalijemo ocaklinom koju smo rastopili na laganoj vatri. Bohem kocke trebaju odstajati barem preko noći da bi se mogle posluživati. Dobro je, isto tako, da bi kocke bile što sočnije, svaku koru, prije nego je premažemo kremom poškropiti mlijekom. Makar možda ovaj recept zvuči složeno on to nije pretjerano, a rezultat svakako vrijedi truda.