![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhwA3qdXBeugxEOhshUiH8f6Mx2zLoAy6SdZGSSJIsq-ivOId8zXnIUbvKIuey5XoYupvAVJiNVgeaCT1QLlI5WOR8ByzEkaZ1LJEJGPeCYY1XH684iuFMIYHKjP8WydnOGsKNw9KrVOetn/s320/Eurokrem-recepti-za-kolace.jpg)
Sastojci: 25 dkg margarina, 20 dkg šećera, 25 dkg mlijeka u prahu, 10 dkg čokolade za kuhanje, 10 dkg lješnjaka
Priprema: Lješnjake prepržimo u pećnici te ih istrljamo u krpi da im otpadnu ljuske (možemo i kupiti ljuštrene pržene lješnjake). Dva puta ih sameljemo u mlinčiću za kavu tako da dobijemo ljepljivu masu. U 2 dcl vode skuhamo šećer i margarin da se dobro otope. Kada se smjesa dobro ohladi dodajemo joj neprestano miksajući mlijeko u prahu. U pola dobivene podloge umiješamo lješnjake, a u drugu polovicu čokoladu koju smo otopili na pari. Jednu i drugu dobro izmiksamo. U pripremljenu staklenku ulijevamo istovremeno tamnu i svijetlu smjesu da dobijemo prošarani eurokrem. Ovu kremu koristimo kao namaz za kruh, za palačinke ili za razne druge kolače.